Alegerea rachetei de tenis pentru copii

Alegerea rachetei de tenis pentru copii este foarte importanta pentru a avea o evolutie corecta. Este esential ca juniorul sa joace cu echipament protrivit pentru nivelul la care se afla.

Mai jos vom detalia criteriile pentru a alege corect racheta de tenis pentru copii.

Lungimea rachetei de tenis

  • lungime de 17inch(43cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 80cm si varsta de 3, 4ani. Este cea mai mica racheta de tenis pentru copii.
  • lungime de 19inch(48cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 100cm si varsta de 4, 5 ani.
  • lungime de 21inch(53.3cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 110cm si varsta de 5-6 ani.
  • lungime de 23inch(58cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 125cm si varsta de 6-8 ani.
  • lungime de 25inch(63.5cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 140cm si varsta de 8-10 ani.
  • lungime de 26inch(66cm) recomanda juniorilor cu inaltimea in jur de 145cm si varsta de 10-12 ani.

Tipul materialului

Aluminiu

- racheta destinata incepatorilor aflati la nivelul invatarii primelor miscari de baza. Racheta de tenis cu o constructie din aluminiu este usoara, usor de manevrat, robusta, pentru a te bucura de primele lectii de tenis.

Din aceasta gama puteti opta pentru unul din modelele: Babolat B Fly Jr 19, Head Novak 23, Wilson Roger Federer 25

Grafit compozit

- juniorii se afla deja la nivelul de perfectionare a jocului, creste precizia si se afla la nivelul initierii primelor tactici de joc. O racheta de tenis din grafit compozit va oferi mai multa putere si manevrabilitate.

Din aceasta gama: Babolat Pure Drive Jr 23.

Grafit

- juniorul este la nivelul de a-si imbunatati tehnica si tactica de joc. Deja joaca competitiv in echipa sau in joc one-on-one. O racheta de tenis din grafit va oferii toata puterea si precizia de care are nevoie pentru a progresa.

Din aceasta gama: Wilson Juice Jr 26, Babolat Aeropro Drive Jr 25.

Un aspect extrem de important este folosirea mingilor de tenis potrivite pentru nivelul de joc.

Mingi tenis stagiul 3 sau nivel rosu - recomandate pentru cei mai mici jucatori de tenis cu varsta de pana la 7 ani si racheta de tenis cu lungimile de 19, 21 si 23 inch. Aceste mingi au presiunea cu 75% mai scazuta decat mingile standard si dimensiunea este mai mare. Cateva recomandari: Head Tip Red 3/set.

Mingi tenis stagiul 2 sau nivel portocaliu - recomandate copiilor cu varsta intre 7-9 ani si racheta cu lungimea 23 si 25 inch. Aceste mingi au presiunea cu 50% mai scazuta decat mingile standard. La acest nivel se incadreaza: Babolat Orange Stage

Mingi tenis stagiu 1 sau nivel verde - recomandate pentru juniorii cu varsta intre 10-12 ani si racheta cu lungimea 25 si 26 inch. Aceste mingi au presiunea cu 25% mai scazuta si se apropie de mingea standard: Mingi Babolat Green Stage.

Pentru juniorii cu o tehnica buna si care folosesc o racheta din grafit cu lungime 26inch vor folosi mingi de tenis standard.

Asa cum stii deja tenisul cere echipament corespunzator datorita vitezei, agilitatii si rezistentei necesare. De asemenea iti recomandam sa consulti si articolul Cum sa alegi pantofi de tenis, sunt extrem de importanti in echipamentul copiilor. Magazinuldetenis.ro iti pune la dispozitie o colectie de peste 30 de modele de pantofi de tenis pentru copii de la Wilson, Head, Babolat, Asics.

Ca si modalitate de transport recomandam un rucsac de tenis care este prevazut cu un compartiment pentru racheta de tenis si un compartiment principal pentru echipament.