Alegerea Mingilor De Tenis De Camp

Se pare ca nici macar alegerea mingilor de tenis de camp nu este chiar atat de usoara. Iata cateva detalii ce te vor ajuta sa hotarasti ce ti se potriveste din gama larga a modelelor oferite de Magazinuldetenis.ro. Pe Magazinuldetenis.ro vei gasi mingi de tenis de la brandurile, Wilson, Head, Babolat, Prince, Slazenger, Tretorn, Dunlop si nu numai.

In general orice producator de marca de pe piata produce 3 clase de mingi: nivel de performanta,nivel de competitie si nivel de recreatie.

Mingile din categoria de performanta au cea mai buna calitate si sunt folosite in turneele profesionale. Cand cumperi mingii de performanta, poti sa te astepti la performanta si durabilitate. Iti recomandam cateva modele de pe site-ul nostru Head ATP 4, Dunlop Fort, Babolat Roland Garros Clay Court.

Mingile de competitie sunt catalogate pe o treapta mai jos, dar sunt cu siguranta o alegere buna pentru jucatorii de liga. Alege mingile de tenis de camp Wilson US Open, Wilson Australian Open, Dunlop Brilliance.

Mingile din nivelul recreational sunt folosite in jocurile de antrenament, se incarca in masinile de antrenament. Alege mingile de tenis de camp Wilson Championship, Babolat Championship.

Utilizare Extra Duty/Regular Duty/High Altitude

Aproape toate mingile profesionale si de competitie sunt disponibile in 3 variante : extra duty (extra-serva), regular duty (serva normala) si high altitude (de mare altitudine). Chiar daca suna putin complicat, nu e foarte dificil.

Mingile extra duty sunt pentru terenurile dure, cu zgura, in timp ce mingile de serva normala(regular duty) sunt doar pentru terenurile cu argila/lut sau pentru cele acoperite.

High altitude sau mingile de altitudine, sunt adecvate, asa cum le spune si numele, unor terenuri cu aerul mai rarefiat, situate la altitudine.

Durabilitatea

Daca ai observat cum se desface un nou set de mingi la fiecare 9 jocuri, intr-un meci de tenis profesionist, ai realizat cat de scurta este “viata” unei mingii de tenis.

Multi dintre experti spun ca, daca deschizi o cutie de mingii si o lasi la temperatura camerei, in 2 saptamani sau chiar mai putin , nu vor mai fi adecvate pentru joc, chiar si daca au fost doar deschise si nu folosite.